/, Uncategorized @ca/Antioxidants per la pell: Cuida’t la pell des de dintre

Antioxidants per la pell: Cuida’t la pell des de dintre

Segurament heu sentit parlar molt sobre els antioxidants, però… Sabeu per què són tan importants per a la nostra salut, i més concretament per la nostra pell?

 

Els antioxidants són essencials per retardar l’envelliment natural del nostre organisme, i ens ajuden a neutralitzar els efectes perjudicials dels radicals lliures (oxidació en les cèl·lules, alteracions en l’ADN i canvis diversos que acceleren l’envelliment del cos).

 

Els antioxidants es poden trobar en enzims, vitamines, substàncies actives d’aliments i productes naturals. Ells són els encarregats d’atrapar als radicals lliures perquè no circulin pel nostre organisme i s’eviti el seu perjudicial efecte sobre la nostra salut.

Els radicals lliures s’emeten quan el cos està exposat a substàncies nocives com la contaminació, els rajos UVA i UVB, la radiació, o bé per una mala alimentació, fumar, o prendre alcohol, l’estrès,…

 

En el cas de la pell, prendre antioxidants facilitarà la producció de col·làgen, que és fonamental per mantenir l’elasticitat i tonicitat de la pell. En definitiva, ens ajudessin a aconseguir una pell hidratada i sana.

 

antioxidants-pell-quins

 

 

Per aquesta raó, resulta recomanable incorporar els antioxidants a la nostra dieta ben sigui a través de l’alimentació i/o de complements alimentaris, perquè és inevitable l’acció perjudicial dels radicals lliures.

 

Quins antioxidants recomanem per a la pell?

 

En Farmàcia Marta Gento recomanem com a antioxidants per a la pell complements alimentaris que continguin substàncies actives com el betacarotè, el picnogenol i
l’ astaxantina.

 

Us expliquem més detalls sobre cadascun d’ells:

Betacarotè és un pigment vegetal de color taronja o groc que pertany a la família dels carotenoides, un tipus de flavonoide. Es troba principalment en fruites i verdures com la pastanaga, la carabassa, el préssec, o les taronges, entre altres.

 

Els betacarotens tenen 2 funcions molt importants:

 

§ És precursor de la vitamina Al fet que fa que la recuperació dels teixits danyats ( cremades, irritacions, corts,…) sigui més ràpida.

§ I és un potent antioxidant de la pell ja que protegeix la pell dels radicals lliures, de l’envelliment prematur i enforteix les fibres de col·làgen.

La seva acció es potencia sobretot quan es barreja juntament amb altres antioxidants com la vitamina I, la astaxantina, etc,…

betacaroteno

 

Picnogenol: és un extracte del pi marítim que els seus components són tipus bioflavonoide, les proanticianidinas, tenen una alta acció antioxidant protegint dels danys produïts pels radicals lliures.

Els beneficis en la pell del picnogenol és que ajuda a eliminar les taques, la mantenen llisa i millora la seva elasticitat.

 

Astaxantina: és un altre flavonoide que, a més de la seva acció antioxidant, proporciona energia.
L’ astaxantina pot ajudar a suavitzar les arrugues, taques de l’edat i ajudar a mantenir la humitat de la pell.

 

Sabies aixó dels antioxidants…

 

Realment no hi ha una edat concreta a partir de la qual hauríem de començar a prendre antioxidants. Depèn del grau d’envelliment, si hi ha o no algun problema en la pell (taques, al·lèrgies, …) i de la quantitat d’oxidants als quals estem exposats. Per exemple, si ets fumador, la quantitat de radicals lliures a la que s’està exposat és major i pot ser interessant començar abans i escollir una barreja d’antioxidants.

Has de parar de prendre antioxidants si t’has de sotmetre a una operació, per embaràs o per una malaltia en la qual el metge ho indiqui expressament.

Si t’estàs prenent alguna medicació no s’han de prendre antioxidants sense previ coneixement del metge, ja que poden ser incompatibles amb algun dels fàrmacs.

 

En definitiva, encara que bé és cert que molts aliments tenen una bona capacitat antioxidant, aquests no solen aportar la suficient quantitat de nutrients perquè siguin efectius en la nostra pell. Per aquest motiu és molt recomanable prendre algun complement alimentari amb una barreja d’antioxidants especialment en grups de risc com els fumadors, gent que té diabetes,…

 

favicon

 

A Farmàcia Marta Gento la nostra experta en medicina natural t’aconsellarà quin producte natural és el millor segons les teves necessitats, quina dosi , com i quant temps prendre-ho.

 

By |2019-05-28T15:45:38+01:00June 19th, 2017|Medicina Natural, Uncategorized @ca|

About the Author: