Aromateràpia2017-04-25T09:12:26+01:00

AROMATERÀPIA

Com triar bé els olis essencials

A Farmàcia Marta Gento de Barcelona sabem que és molt important fer un bon ús de l’aromateràpia i triar bé els olis essencials.

Per això seguim els següents criteris:

  • Els olis essencials utilitzats amb finalitats terapèutiques han de provenir de plantes botànicament certificades. Ej: Eucalyptus radiata

  • Triem el quimiotip adequat.

Un mateix oli essencial pot tenir 2 quimiotips diferents presentant no solament propietats terapèutiques diferents sinó també índexs de toxicitat molt variables. En funció dels dies de sol, clima, composició del sòl, altitud…( el biòtop), una mateixa planta pot produir essències molt diferents des del punt de vista bioquímic.

D’aquestes variacions de la composició bioquímica dels olis essencials sorgeix la noció de quimiotip. Exemple: – Thymus vulgaris QT tuyanol- Tolerància cutània òptima – Thymus vulgaris QT timol – Càustic per a la pell 3. Amb certificat BIO o no, el millor oli essencial és aquell que estigui quimiotipat, 100 % pur i 100 % natural.

“A Farmàcia Marta Gento utilitzem els olis essencials 100 % purs, 100% naturals que respecten tots els criteris de qualitat d’un oli essencial quimiotipat”

¿Com utilitzem l’ aromateràpia a Farmacia Marta Gento?

Via inhalatòria

Resulta molt útil pels trastorns respiratoris aconsellant-se olis d’Eucaliptus, Ravintsara i Llorer,… depenent del tipus d’afecció, tant en la forma de bafs de vapor d’aigua com per difusió lliure. Aquesta via no està aconsellada en nens ni en malats amb problemes respiratoris crònics, com els asmàtics.

Via tòpica

Cal barrejar els olis essencials en olis vegetals essent molt útils en problemes dermatològics com l’ acné i el tractament pels polls.

Via oral

Sempre s’ha de prendre amb un suport: sucre, mel, oli vegetal o una molla de pa o en formes farmacèutiques orals com les càpsules toves. S’ha de tenir en compte que tenen mal sabor i una capacitat irritant de la mocosa gàstrica. Contraindicat en nens menors de 6 anys i embarassades.

Demana hora ONLINE amb la nostra especialista en aromateràpia

¡CÒMODAMENT DES DE CASA!

Demanar hora

TU DECIDEIXES COM:

SERVEI PRESENCIAL

SERVEI ONLINE: CONNECTA’T PER SKIPE