//Com tractar les taques a la pell?

Com tractar les taques a la pell?

Les taques a la pell, sobretot les de la cara i les mans, són una de les majors preocupacions dermatològiques que tenim. Actualment, afecta a més del 80% de les dones.

 

I quin és el millor tractament per les taques a la pell? ¡La seva prevenció!

 

El color de la pell, els cabells i els ulls (el foto tipus), ve determinat principalment per la quantitat de melanina que tenim, i per tant, és la que condiciona la resposta de la nostra pell a l’exposició solar (la seva funció principal és protegir-nos de la radiació solar). La melanina és un pigment que es forma a dintre els melanòcits, gràcies a una reacció molt complexa, en la qual la tirosina juga un paper molt important.

 

L’aparició d’una taca a la pell indica que els melanòcits de la zona estan funcionant a major velocitat i produeixen més quantitat de melanina que la resta. Aquesta alteració del melanòcit pot ser deguda a diverses causes:

 

  • Exposició solar excessiva
  • Desequilibris hormonals (embaràs, menopausa)
  • Medicaments foto-sensibilitzants (anticonceptives, alguns corticoides, antiepilèptics…)
  • Factors genètics
  • Cremades
  • Acnè

 

taques-pell-sol

 

I en funció d’aquesta causa podem classificar la taca per varius tipus:

 

 • Lentigen o taca solar: taques petites de color marró o negre. Es produeixen com a conseqüència de l’exposició al sol i es caracteritzen per manifestar-se en persones d’edat avançada, principalment al dors de les mans i a la cara.
 • Cloasma: taques irregulars en forma de plaques de color groc fosc . Són especialment freqüents en les dones joves i es localitzen sobretot al front, les galtes i el llavi superior. Aquestes taques s’enfosqueixen a l’estiu i s’aclareixen durant l’hivern. Es produeixen sobretot degut a canvis hormonals com l’embaràs o l’ús d’anticonceptius.
 • Vitiligen: taques blanques derivades de la pèrdua de pigment. Encara que poden aparèixer en qualsevol part del cos, principalment es localitzen a la cara, llavis, mans, braços i cames.

 

A Farmàcia Marta Gento, com et podem ajudar a tractar les taques?

 

Tenim cosmètics amb ingredients actius despigmentants, que ens ajuden a reduir la seva aparença, com l’àcid elàgic, àcid kójic, àcid salicílic, àcid hidroxi fenoxi propiònic, hidroquinona i l’àcid retinoic (vigilar amb aquets dos últims, una concentració elevada pot provocar efectes secundaris). L’efectivitat del tractament però, anirà condicionat per l’ús d’un bon protector solar, ja que com hem dit al començament… el millor tractament és la seva prevenció!!

 

La nostra recomenació…

 

1er PAS: CE FERULIC SKINCEUTICALS 

CE FERULIC SKINCEUTICALS

2on PAS: ADVANCED PIGMENT CORRECTOR SKINCEUTICALS

ADVANCED PIGMENT CORRECTOR SKINCEUTICALS

3 er SHEER MINERAL SPF 50 SKINCEUTICALS

SHEER MINERAL SPF 50 SKINCEUTICALS

 

    NIT: RETEXTURING ACTIVATOR

 

 

retexturing-activator-skinceuticals

By |2019-05-28T15:45:39+01:00June 7th, 2017|Dermocosmètica|

About the Author: