//Paracetamol amb 1g sol o associat: cal prescripció.

Paracetamol amb 1g sol o associat: cal prescripció.

 

Volem fer ressó del comunicat de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) on informa que, tots els formats de medicaments no subjectes a prescripció que contenen 1g de paracetamol com a principi actiu ÚNIC o ASSOCIAT a altres principis actius, sobretot antigripals, PASSEN A SER DE PRESCRIPCIÓ MÈDICA.

Aquest canvi és conseqüència de la recomanació del Comitè de Seguretat de Medicaments d’Ús Humà (CSMH) per evitar el consum inadequat de paracetamol i prevenir l’aparició de casos d’hepatotoxicitat .

S’ha observat en els darrers anys un increment gradual de casos de hepatoxicitat degut a la pressa excesiva de paracetamol de 1gram.

 
ÉS IMPORTANT SABER:

 

  • Continuen sent medicaments no subjectes a prescripció mèdica el Paracetamol amb 1g sol amb 10 o menys unitats. L’objectiu de mantenir aquests formats petits és que els pacients amb síndromes doloroses conegudes, en les quals ja s’han usat dosis altes, hi tinguin accés ràpid mentre són atesos pel metge.
  • Paracetamol amb menys d’1g sol o associat: mantenen la situació actual.

S’ha afegit a la fitxa tècnica de tots els medicaments sense recepta que contenen paracetamol  la recomanació de no superar la dosi  diària de 3 grams.

 

En el cas necessari de prendre durant un temps prolongat 3g/dia de paracetamol per recomanació mèdica, sempre es pot valorar amb el metge fer una depuració hepàtica amb plantes medicinals.

 

Vine a la nostra farmacia i t’assessorarem!!.


 

By |2019-05-28T15:45:36+01:00October 2nd, 2017|Notícies de salut|

About the Author: