//Què podem fer per tenir més fort el nostre sistema immunitari

Què podem fer per tenir més fort el nostre sistema immunitari

Per regla general només ens preocupem per la nostra salut quan ens trobem malalts o sentim dolor que ens incapacita per les tasques del dia a dia. És llavors quan demanem visita al metge o bé escollim l’automedicació per pal·liar els símptomes i seguir endavant, amb la qual cosa prenem més quantitat de fàrmacs.
Si canviem alguns hàbits i posem en pràctica d’altres, podem enfortir el nostre sistema immunitari, regular-lo adequadament i prevenir algunes malalties.

 

Saps què és el que pot deprimir el nostre sistema immunològic?

 

– Els pensaments negatius i l’estrès mental provocat pel ritme de la societat d’avui dia.
– Alimentació inadequada amb deficiències de nutrients.
– Insomni, són de mala qualitat o poques hores de son diari.
– Tabac, consum d’alcohol que sobrepassi els límits marcats per sanitat.
– L’ús continuat de medicaments, especialment l’automedicació amb antibiòtics.
– Contaminació atmosférica.

 

Què podem fer per fer més fort i resistent el nostre sistema immunol•lògic?

 

dormir be

 

– Descansar i dormir entre 6-8 hores.
– Fer exercici físic diàriament o almenys de 3 a 5 cops per setmana i si és possible en hores de sol.
– Seguir una alimentació sana rica en fruita, verdures , llegums i cereals.
– Utilitzar tècniques de relaxació i respiració, ioga, tai-chi.
– Cuidar el nostre sistema digestiu, ja que també està en contacte amb l’exterior, per tal de mantenir la nostra microbiota en equilibri.
– Fer una bona prevenció amb l’ús de suplements i plantes medicinals i actuar als primers símptomes.

 

Tenir uns nivells òptims de Vitamina C, zinc i seleni, els humans no podem sintetitzar, per tant han de ser incorporats a través de l’alimentació o suplementació. Tenen un gran poder antioxidant. Un consum habitual pot reduir la incidència, gravetat i durada dels refredats i estats gripales.

 

A nivel d’alimentació:

Alimentació variada rica en verdures i fruita: el nap, els fruits vermells, les taronges, la ceba, el moniato, la carbassa, la pastanaga, el jengibre, són uns bons aliats.

 

A nivel de suplementació amb plantes medicinals, fongs,…:

 

echinacea-purpurea-rubinstern-2

 

 • Echinacea: planta medicinal ideal per reforçar les defenses enfront d’agressions virals, com a catarros, infeccions respiratòries i mals de coll, accelera el procés de recuperació de la grip fins i tot en últims estudis també protegeix enfront de rotavirus.
 •  

 • Fongs medicinals com el Reishi, shiitake, maitake: rics en beta glucans els quals afavoreixen la modulació i estimulació del nostre sistema immunològic, revitalitzen.
 •  

 • Llevats: També rics en beta glucans.
   
  Pròpolis: substància resinosa, rica en flavonoides i olis essencials que s’obté de les abelles.Actua com a antisèptic, sobretot respiratori i dèrmic.
   
  Gelea reial: producte apícola amb efectes antivirals, antibacterianos, inmunoestimulantes i energètics. Molt recomanat per combatre la fatiga fisca i psíquica, millorar l’estat d’ànim i reforçar el sistema immune en casos de processos gripales i catarrales.
   
  All: planta amb propietats antimicrobianes (contra bacteris, fongs i virus).
 •  

 • Ungla de gat: planta medicinal amb propietats inmunoestimulants i inmunomoduladores.
 •  

 • Extracte de llavor d’aranja (pomelo): diversos estudis han demostrat la seva activitat antimicrobiana selectiva sobre les principals infeccions bacterianes i virals, (per exemple Haemophilus influenzae i staphylococcus i rinovirus, coronavirus, i virus de la grip A i B).
 •  

 • Noni (Morinda Citrifolia): conegut com l’arbre analgèsic. Té activitat analgèsica central  sense efecte tòxi, contra el dolor neuro-muscular i de les articulacions, millora la tolerància al dolor.
 •  

 • Mel de Manuka:  exce.llents propietats naturals antibacterianas, antioxidants i un perfecte equilibri de vitamines i minerals essencials de la mel de Manuka.
   

  Afortunadament existeixen remeis naturals que poden ajudar-nos a mantenir les nostres defenses en un estat òptim, preparades per cuidar de forma natural nostra salut. La prevenció és la millor medicina, per tant és primordial adoptar uns bons hàbits de vida saludables i així evitar certes patologies.

 

Si creus que necessites algún consell o suplement alimentari per ajudar a les teves defenses vine a la nostra farmàcia i la nostra farmacèutica especialitzada en medicina natural t’assessorarà.

By |2019-05-28T15:45:37+01:00September 15th, 2017|Medicina Natural|

About the Author: