//Sospites que pateixes de histaminosis? Nosaltres et podem ajudar!

Sospites que pateixes de histaminosis? Nosaltres et podem ajudar!

Segurament haureu sentit parlar del concepte Histaminosis. Histaminosis és un nivell excessiu d’ histamina ja sigui per un alt aport extern mitjançant certs aliments rics en histamina ( déficit de DAO ) com per una alliberació exagerada del nostre propi organisme ( histaminosis alimentaria).

Si l’acúmul d’histamina vé donat per una insuficient digestió del nostre organisme dels aliments rics en histamina, parlem d’un Dèficit de DAO ( enzim diamino oxidasa ) , que és l’enzim que s’encarrega de la digestió d’histamina externa. En aquest cas, podem suplementar amb aquest enzim per cobrir les propies carències de l’organisme.

Per contra, si el nostre propi organisme, fa una alliberació exagerada d’histamina quan ingerim algún aliment que no té perquè ser ric en histamina, és quan parlem d’una histaminosis alimentaria i quan cal realment eliminar de la dieta aquests aliments per un període de temps més o menys llarg, en funció del grau d’histaminosis, i desprès mirar-ne de fer una introducció gradual controlant la tolerabilitat de l’organisme.

Com sabem quin/s aliments ens estàn provocant una histaminosis alimentaria?

A Marta Gento Nutrició i Salut disposem d’un test en sang que determina quins aliments ens están provocant la histaminosis i en quin grau. Es tracta del test TMH.

Com podem sospitar que estem patint una histaminosis alimentaria?

Els síntomes més característics, són: digestions díficils, flatulències o irregularitats amb el trànsit gastro-intestinal, dolors musculars i/o fatiga, insomni i mal de cap.

Si creus que pots tenir histaminosis alimentària vine a Marta Gento Nutrició i t’ assessorarem.

By |2019-05-28T15:45:34+01:00November 27th, 2017|Nutrició|

About the Author: