/, Uncategorized @ca/Esquivar els polls, és possible!

Esquivar els polls, és possible!

Tornem a l’escola i no trigaran a aparèixer les primeres micro epidèmies de polls! Els temuts polls del cap!

Es tracta d’uns petits paràsits (Pediculus humanus capitis) que en picar el cuir cabellut deixen una secreció salival que provoca una picor intensa.

La infestació és molt freqüent entre els nens i nenes i afecte preferentment a la nuca (regió occipital) i a darrere les orelles (àrees parietals).

Cal anar amb compte perquè a vegades de tant rascar-se es poden infectar les ferides, provocant febrícula i malestar general.

 

Com puc saber si els meus fills tenen polls?

Ho veurem clar perquè es rascaran descontroladament el cap! Els polls són difícils de veure, però sovint detectem els seus ous enganxats al cabell, les llémenes. Les llémenes estan vives si les veiem a menys de 2cm del cuir cabellut i no cauen al estirar-les.

 

Quins tractaments per eliminar els polls puc fer?

Avui en dia hi ha una gran varietat de tractaments en format loció i xampú que ens ajudaran a eliminar els polls del cap! Es tracta de productes molt efectius i segurs que no presenten toxicitat pels nens.

Els principals actius utilitzats són la Permetrina i Piretrines naturals, els actius sense pesticides que maten als polls per ofec o els olis essencials aromàtics com els de l’arbre del .

El vostre farmacèutic us assessorarà de quin tractament seguir en cada cas. És important fer el tractament com abans millor i s’aconsella repetir-lo als 7-10 dies, encara que l’acció d’aquests actius es prolonga durant 2 o més setmanes.

 

Només si detectem que al cap de 48 hores del tractament encara hi ha paràsits, farem un segon tractament amb un actiu diferent del primer.

I el més important… Utilitzar una bona pinta especial de pues llargues i juntes per eliminar mecànicament els polls morts i les llémenes un cop finalitzat el tractament. La podem netejar sobre un paper blanc per poder visualitzar si hi queden polls o ous enganxats. I un cop acabat, desinfectar-la sempre.

 

 

pinta polls

 

 

Què més em pot ajudar?

• Desinfectar pintes i raspalls amb el mateix xampú pediculicida o amb aigua a més de 60 graus durant uns 5 minuts.

• Rentar amb aigua calenta i secar a temperatura elevada la roba de llit i de vestir que hagi estat en contacte amb l’afectat.

• No secar el cap amb el secador massa calent, doncs tanta escalfor irrita encara més les picades.

 

Falsos mites sobre els polls

• Els tractaments pels polls només s’han de fer si veiem polls al cap, mai com a preventius perquè no serveixen.

• La infestació per polls no té res a veure amb el nivell d’higiene que tinguem.

• Els polls no salten. Es transmeten de cap a cap per contacte o per compartir pintes, peluixos...etc.

És molt important que avisem a l’escola de seguida que detectem polls al cap. I hem de saber que un cop fet el tractament els nens poden tornar a classe l’endemà mateix, perquè aquestes teràpies són molt ràpides a l’hora d’actuar.

Amb tot, són freqüents les reinfeccions. En aquest sentit hem d’anar canviant d’estratègia de tractament i fer una bona prevenció, afegint per exemple oli essencial de l’arbre del té al xampú habitual de l’infant o utilitzant una colònia repel·lent.

Gemma Vila
Farmacèutica substituta

By |2019-05-28T15:45:36+01:00September 27th, 2017|Club Nadó, Uncategorized @ca|

About the Author: