A part de les normes de seguretat que s’han de seguir aquest any, també preocupen els polls a la tornada al cole. 

Els polls són un dels problemes més preocupants que poden afectar els nens. I el col·legi, és el lloc on més es proliferen a causa de la gran quantitat de nens que concentren.

Per a evitar un brot els pares dels alumnes s’han d’implicar. Per a això, és aconsellable que tant professors com pares adoptin algunes mesures per a prevenir-los

 

Com evitar el contagi de polls entre els alumnes

Acabar amb ells o evitar que apareguin sembla a vegades missió impossible. Però, si vols evitar el contagi és summament important que segueixis aquests consells: 

1. Tant els professors com els pares han d’explicar als nens i nenes que són els polls, com es contagien o els símptomes. A més, cal explicar-los què han de fer si es troben algun poll al seu cap o al cap d’algun company.

2. Revisar sovint (una vegada a la setmana) el cabell dels nens. Millor si ho fem amb una llemenera, una pinta de pues molt fines que faciliten la seva retirada.

3. Quan es detecti algun cas, la direcció del col·legi ha d’informar immediatament als pares del nen afectat. I, els pares han de ser el qui adoptin les mesures pertinents per a eliminar-los.

4. Evitar que les peces de vestir estiguin en contacte directe. Ja que, encara que els polls no volen ni salten, poden caminar ràpidament entre un element i un altre.

5. Se’ls hi ha d’explicar als nens que no han de compartir pintes o raspalls, ni capells o gorres, ni abric, tovalloles, etc. Un sol nen amb polls pot contagiar a molts altres nens! Així que s’ha d’anar amb molta cura.

6. Si hi ha casos en el col·legi, s’ha de demanar als nens que evitin el contacte de cap amb cap. I, també, que les nenes portin el cabell recollit i els nens el cabell el més curt possible.

7. A més, s’ha de vigilar la higiene tant a l’aula, en els passadissos o piscines. Ja que, poden sobreviure fins a 48 hores, fins i tot en l’aigua de la piscina.

8. A part d’això, és necessari desmitificar que estan relacionats amb la falta d’higiene dels nens. És aconsellable que s’expliqui que no distingeixen classe social, ni color de pell, ni l’estat d’higiene. Només necessiten la calor humana i de la sang per a sobreviure i reproduir-se.

 

Tractament pels polls

A la Farmàcia Marta Gento et volem ajudar a prevenir i si és necessari a eliminar-los. A la nostra botiga online trobaràs el producte ideal!

 

  • Antipolls Fullmarks spray

La loció antipolls Fullmarks spray és ideal per acabar amb els polls i llémenes (ous dels polls). 

 

  • Paranix Spray (100 Ml)

Paranix Spray (100 Ml) és eficaç contra els polls. La seva fórmula de doble acció asfixia i deshidrata als polls i llémenes.

 

  • Goma pel cabell stop polls

Aquesta goma pel cabell és ideal per prevenir-los i permet més de 100 rentats. Està disponible en dos colors, rosa i blau. 

 

  • Llemenera antipolls Goibi-retira Premium

La Llemenera antipolls Goibi retira polls i els seus ous. Té un major poder d’arrossegament per a eliminar més polls i llémenes en menys passades.