A mesura que ens anem fent grans, comencen a aparèixer símptomes de l’envelliment de la pell com les arrugues. I, són al costat de les taques i la flacciditat, una preocupació per a la majoria de dones i homes.

És cert que són una resposta natural del nostre organisme, però existeixen mecanismes per retardar la seva aparició. Una de les millors formes per aconseguir-ho és menjar de forma saludable, protegir-te del sol i utilitzar productes antiaging. Així com, també es poden reduir amb tractaments de medicina estètica.

Les arrugues apareixen amb el pas del temps i són la causa de la pèrdua d’elasticitat i el to de la nostra pell. A més a més, altres causes poden ser la genètica o l’exposició constant al sol.

Afortunadament, actualment comptem amb moltes opcions per disminuir les arrugues i d’aquesta manera poder lluir una pell més jove.

 

Perquè apareixen les arrugues?

El principal motiu de perquè apareixen les arrugues és el pas dels anys. Ja que això provoca la pèrdua d’elasticitat i que la pell es torni més fràgil.

En aquesta etapa la nostra pell comença a produir menys col·lagen, àcid hialurònic i elastina. Cosa que provoca que la pell no estigui tan hidratada i per tant sigui més propensa a l’aparició arrugues.

Altres motius pels quals apareixen són la contaminació, l’exposició al sol, un excés de la gesticulació, l’alimentació, fumar o consumir alcohol.

Les marques d’edat més freqüents són les de l’entrecella, el llavi superior (en el cas de fumadors) i les potes de gall.

Normalment comencen a aparèixer abans dels 40, però en aquest cas són línies fines. I, si es duen a terme les cures necessàries, es poden arribar a prevenir fàcilment.

Però és a partir dels 45 anys i sobretot durant la menopausa que s’afavoreix la seva aparició.

Factors que causen les arrugues:

A continuació, et detallem els factors més comuns que causen les temudes arrugues:

 1. El col·lagen disminueix a causa del descens  d’estrògens. En conseqüència, la pell perd elasticitat i fermesa i es redueix la capacitat de retenir l’aigua en el seu interior.
 2. Si has abusat del sol o de les cabines UVA és més probable que la teva pell s’envelleixi. Ja que, la radiació destrueix les fibres de col·lagen i elastina i danya les cèl·lules que les fabriquen, els fibroblastos.
 3. La genètica també és rellevant. En aquest cas, són les pells fosques les que toleren millor el sol i les pells clares les que pateixen més.
 4. A més a més, si no hidrates la teva pell diàriament, és més vulnerable als factors externs com la contaminació.

Tractaments antiaging per retardar l’envelliment de la pell:

Contra el pas del temps no pots fer res, però pots utilitzar tractaments antiaging per a retardar l’envelliment.

 1. Al matí utilitza una crema antiaging en comptes d’una crema antiarrugues. Ja que, combaten altres signes de l’envelliment com les taques, la sequedat i la flacciditat.
 2. Renta’t la cara amb aigua freda. D’aquesta manera es contrau la pell i els teixits i es reactiva la circulació sanguínia.
 3. Utilitza maquillatge amb efecte lífting. Aquest tipus de maquillatge és ideal per a les pells madures.
 4. A les nits, aplica’t una crema refermant que contingui retinol, antioxidants i ingredients antiglicació. Aquests últims, eviten la rigidesa i la destrucció del col·lagen.
 5. Posa’t una vegada a la setmana una màscara hidratant facial. Amb màscares s’aconsegueixen reduir les arrugues més profundes i millorar la flexibilitat de la pell.

Cremes per combatre les arrugues:

A la Farmàcia Marta Gento disposem d’infinitat de cremes i tractaments antiaging per combatre les arrugues. A continuació, et recomanem algunes:

 • Nuxe Sèrum Merveillance Expert

La marca Nuxe ha creat el sèrum Nuxe Merveillance Expert amb efecte lífting. Aquest sèrum allisa la pell de forma immediata amb un efecte lífting que dura 8h.

 • Crema Merveillance Expert Enriquecida de la marca Nuxe

La crema Nuxe Merveillance Expert de Nuxe és un hidratant antiarrugues. Aquesta crema combat les arrugues profundes i la pèrdua de fermesa de la pell. A més, omple les línies visibles i deixa un aroma fantàstic.

 • Nuxe Sèrum Nutri-Revitalitzant Nuxuriance Gold

El sèrum Nuxuriance Gold regenera, fortifica i retorna la lluminositat de la pell. És ideal per les pells seques, fragilitzades per la edat.

 • Nuxe Crema Oli Nutri-Fortificant Nuxuriance Gold

Aquesta crema redensifica, nodreix i reaviva la lluminositat. Combina diversos elements naturals per a un poder antiaging absolut.

 • Vichy homme hydra cool+ (40 ml)

Vichy homme hydra cool+ és un hidratant amb efecte fred sobre la pell ideal pels homes. Posar en el rostre sobre la pell neta.

 • Vichy homme Estructure S tto hidratante reafirmante (50 ml)

Vichy Homme Estructure S és una crema antiaging ideal pels homes. La seva funció hidrant amb efecte reafirmant, recupera la densitat de la pell.  Ideal aplicar-la al matí i a la nit després de l’afaitat.