Moltes vegades ens preguntem si un aliment és saludable o no, o si un aliment engreixa o no, i no tenim en compte la manera de cuinar-lo o de preparar-lo!

Eliminar mètodes culinaris com els fregits i els guisats, en els quals els olis passen dels 100 graus i els greixos se saturen, pot ser una bona estratègia per reduir els nivells de colesterol i menjar de manera molt més saludable. Recordem que les tècniques al vapor (lékué), a la planxa i al forn són molt aconsellables.

També hem de tenir en compte que utilitzar esprais d’oli redueix molt la quantitat d’oli que farem servir, i, a més, n’uniformitza la distribució, ja sigui a les amanides o bé durant les coccions.

D’altra banda, les vinagretes són una molt bona opció per gaudir de les amanides d’una manera molt healthy. En aquest sentit, podem rebaixar la quantitat d’oli amb mostassa, amb soja, amb gotetes de llimona…

A l’hora de cuinar, un bon truc per reduir la quantitat de greixos és coure amb brou. Així, per exemple, si volem fer unes verdures saltejades, unes mandonguilles…, en lloc d’utilitzar oli per a la cocció farem servir brou casolà de verdures o pollastre. Això condimentarà molt el plat i no aportarà greixos afegits.

 

 

Si tens qualsevol dubte vine a la farmàcia i t’assessorarem.

Marta Gento
Farmacèutica. Graduada en nutrició