La Teràpia Marina consisteix a administrar aigua de mar als pacients per millorar-ne l’estat de salut. Nombrosos estudis avalen el fet que l’aigua orgànica és essencial per al manteniment de l’equilibri hidromineral de les nostres cèl·lules.

La escoles de saviesa clàssiques ja parlaven del poder regenerador del mar, però va ser al segle XIX que el biòleg i fisiòleg René Quinton va dur a terme els assajos clínics que demostraven que l’aigua provinent de la mar, rebaixada a la isotonia, és idèntica al medi intern humà.  L’aigua de mar isotònica, coneguda anteriorment com Plasma de Quinton, aconsegueix reconstruir la cèl·lula danyada.

220px-René_Quinton_1908

(fotografia René Quinton 1908 – vikipedia)

L’aigua de Quinton té un paper clau a l’hora de retornar a les cèl·lules les condicions òptimes de funcionament. L’aigua marina provoca dues menes d’accions: una de tipus centrífug, que activa els processos d’eliminació corporal mitjançant una detoxificació totalment natural (Quinton Isotonic), i una altra de tipus centrípet, per processos pertorbats d’assimilació metabòlics o en estats de carència (Quinton Hypertonic). Segons Farmacopea (compendi legal de qualitat de medicaments), l’aigua de mar, microfiltrada en fred, actua com un nutrient polivalent bàsic del nostre organisme, i, alhora, com un factor de modulació genètica que afavoreix l’adequada expressió dels nostres gens.

 

Fotolia_107246693_Subscription_Monthly_M - copia

 

En quins casos és recomanable seguir la Teràpia Marina?

La teràpia amb aigua de mar pot ajudar a tractar problemes dermatològics, cremades, gastroenteritis, la deshidratació, el còlon irritable, la dismenorrea, la fatiga, l’anèmia, les infeccions urinàries, la rinitis, la sequedat nasal, l’insomni, l’estrès, l’artritis, els reumatismes i l’osteoporosi, entre altres malalties.

Al mercat hi ha diferents presentacions d’aigua de mar. D’una banda, formes isotòniques, que són les que tenen un gust més agradable. Per l’altra, les hipertòniques, que podem trobar tant en ampolles de vidre de litre com en vials i també en esprai, per dur a terme tractaments tòpics nasals, oculars i de pell.

 

 

Si tens qualsevol dubte vine a la farmàcia
i t’assessorarem quin és el millor solar per tu.