La tardor és un d’aquells moments en què molts pares i mares que ja han patit algun mal hivern amb els seus fills s’apropen a la farmàcia per consultar què poden fer per prevenir les malalties hivernals de l’any anterior. D’altres, que no són tan partidaris d’administrar gaires medicaments als seus fills, busquen com fer front als virus i els bacteris que ens envolten.

Un dels grups de medicaments que més es volen evitar són els antibiòtics. Gràcies a les campanyes televisives i a la informació que surt dels centres de salut (ambulatoris, farmàcies, hospitals, etc.) la gent va prenent més consciència que l’ús abusiu d’antibiòtics pot tenir greus conseqüències per a tothom. Ens trobem amb la resistència als antibiòtics, que comporta el creixement del nombre de morts per infeccions que ja no es poden combatre. A nivell personal, els efectes secundaris que provoquen són l’alteració de la microbiota intestinal, que pot ser causant d’un mal funcionament immunològic, és a dir, de recaigudes i al·lèrgies. D’altra banda, també pot provocar descomposicions, flatulències i creixement d’altres espècies patògenes.

Disposar de productes de la màxima qualitat i amb la garantia d’empreses farmacèutiques o bé de laboratoris que utilitzen els mateixos criteris en el procés de fabricació d’un medicament i que passen els mateixos controls és la base del nostre consell. I més encara si el producte l’ha de prendre un nen, una persona polimedicada o d’edat avançada.

Una de les plantes amb més evidència científica és l’equinàcia (Echinacea purpurea), sobretot si és tintura de planta fresca, que s’ha demostrat que és més potent. Té acció antiviral i immunomoduladora, és segura i efectiva per a la prevenció i el tractament d’infeccions del tracte respiratori (ITR)  i és eficaç en la reducció de la prescripció d’antibiòtics.

L’extracte de llavor d’aranja s’utilitza com a remei per a les afeccions estacionals, gràcies a la seva acció antimicrobiana selectiva natural. Estudis científics i anys d’ús per persones de tot el món han demostrat que és eficaç contra els bacteris patògens i contra molts virus, responsables de gairebé totes aquestes afeccions. El seu ús és segur en nens, i existeix en diferents presentacions segons l’edat o les preferències del nen i l’adult.

Un valuós aliat per afrontar les afeccions típiques de l’hivern és el noni. El suc d’aquesta fruita té activitat analgèsica, estimula l’activitat dels components específics del sistema immunitari, millora els mecanismes de defensa naturals i, alhora, promou la proliferació dels bifidobacteris i els lactobacils, tan importants per al desenvolupament correcte del sistema immunitari dels nostres petits.

Productes recomanats

Echinamed junior de lab A. vogel

Medicament tradicional de plantes per alleujar els símptomes del refredat i la grip, basat exclusivament en el seu ús tradicional.

 

 

 

Biotic forte junior GSE de laboratorios prodeco pharma

És un complement alimentós a força d’Extracte de llavor d’Aranja, Equinácea purpúrea, Equináceaangustifolia i Melaleuca que ajuden a millorar el sistema immunitari per protegir-nos de les patologies lleus de l’hivern ( síndromes gripals,…)

 

 

 

 

Si tens qualsevol dubte vine a la farmàcia i t’assessorarem quin és el millor tractament per tu.
Farmàcia Marta Gento