És molt important continuar amb la rutina durant el confinament. Potser ens pot semblar complicat, per això avui et compartim algunes pautes perquè et sigui més fàcil. 

Aquestes setmanes són dies d’estar a casa i gaudir de la família. Ara és l’hora d’aprofitar el temps a la llar i fer aquelles coses que durant la setmana no podies.

Mantenir els horaris:

Com feies abans, ara també és aconsellable continuar amb els horaris de sempre. Tant per aixecar-se com per anar a dormir.

Els horaris dels  àpats també formen part de la nostra rutina. De fet, seguir els horaris dels menjars farà que el teu sistema digestiu no es vegi afectat en aquest període de confinament. És important que l’esmorzar, el dinar i el sopar es facin en horaris regulars, d’aquesta manera evitar el menjar entre hores.  

Aliments sans per enfortir el sistema immune:

Mantenir el nostre sistema immune sa és imprescindible i això implica consumir aliments sans durant aquestes setmanes.

A continuació et nomenem alguns aliments que són essencials:

  • Fruites de temporada i de proximitat: taronges, pomes, peres i maduixes.
  • Hortalisses: pastanaga, ceba, porro, api, col, enciam, carxofes o bròquil
  • Llegums
  • Fruita seca: nous, ametlles, avellanes
  • Ous
  • Pa, pasta i arrossos integrals.
  • Llet i els seus derivats: llet, iogurts

Evita consumir aliments altament processats o ensucrats, ja que no són saludables. Podria ser interessant deixar aquests extres pel cap de setmana.

No t’oblidis d’hidratar-te bé i veure com a mínim 2 litres d’aigua al dia. A més a més, pots anar-ho combinant amb diferents begudes com infusions, brous i sucs de verdures. Recorda evitar sucs i begudes ensucrades i carbonatades.  

Millor moment del dia per cuidar la pell

Potser ara que tens més temps és un bon moment per cuidar la pell amb més cura del normal.

Al matí quan t’aixequis, i abans d’anar a esmorzar, és el millor moment del dia per netejar i hidratar la pell. I, a la nit, també és important aplicar-se crema hidratant perquè faci el seu efecte mentre dorms. Algunes de les cremes inclús tenen un efecte antiaging. I, un cop a la setmana aplica’t un exfoliant.

Recorda també hidratar la resta del teu cos, no t’oblidis d’hidratar també els peus! Per tant, després de la dutxa et pots aplicar una crema hidratant. Actualment existeixen infinitat de productes i cremes, però depenent de les teves necessitats, et serà més útil una o altre.

Esport a casa durant el confinament:

És important realitzar esport a casa durant aquests dies, no tan sols per cremar calories, sinó per mantenir el to muscular i perquè és beneficiós per la salut mental.

Moltes persones no tenen un ampli espai al seu habitatge, però intenta programar diferents activitats físiques en la mesura del possible. Pots escollir exercissis per augmentar el ritme cardíac, estiraments, exercissis per augmentar la força muscular o simplement per mantenir-te sa.

Independentment de quins exercicis facis, és recomanable que tota la família els faci.

Moments d’oci:

Per últim, et recomanem buscar durant el dia uns moments d’oci per llegir un bon llibre o fer qualsevol activitat que et resulti interessant i et faci desconnectar de tot. Això t’ajudarà a buidar la ment i tornar al dia a dia amb energia.