Després de tants mesos sense anar al col·legi, segurament tots els nens estan impacients per la tornada al cole. Per a tothom està sent uns mesos molt complicats, però pels més petits encara ho ha sigut més.

Durant mesos no han pogut veure els seus amics i no han pogut fer les activitats extraescolars que tant li agraden. És més, s’han hagut de quedar a casa durant moltes setmanes i no anar a l’escola a causa del confinament.

Ara que s’apropa la tornada al cole molts d’ells estaran esperant el moment quan al conserge obri la porta per entrar a les classes. Però, com serà la tornada aquest any? En aquest post expliquem els punts més importants.

 

Com serà la tornada al cole aquest any?

Aquest any al començament de curs, que serà el 14 de setembre, depèn molt de la situació i els casos de coronavirus. Però independentment d’això, les autoritats catalanes han afirmat que es garantirà la presencialitat en infantil i primària. I, l’ús de la mascareta a l’aula serà obligatori per tots els alumnes de més de sis anys,

En principi es vol que tots els alumnes assisteixin presencialment a les classes. En el cas de no poder ser així,  sempre es garantirà que els més petits puguin anar i els majors de 14 anys potser ho hauran de fer des de casa.

Per el que fa al nombre d’alumnes, es garanteix que a primària hi haurà menys de 20 alumnes per aula, mentre que en secundària i batxillerat, els grups seran més reduïts del que és habitual.

A més, s’assegura que des de mitjans de setembre, fins a finals de novembre, es realitzaran en escoles i instituts més de 500.000 proves PCR. Amb la finalitat de que funcionin com un garbellat massiu per descobrir la veritable quantitat de pacients asimptomàtics infectats.

 

Por als contagis dins de les aules

Són molts els pares i mares que tenen por als contagis dins de les aules encara que es segueixin les mesures de seguretat. Ja que alguns pares creuen que algunes mesures són impossibles de complir.

Ja sigui per falta d’espai o per les ràtios de nens per docent tan elevades en cada aula. O, en el cas dels més petits, per la seva dificultat per a reduir el contacte amb els companys.

 

Criteris per la tornada al cole:

 

La crisi sanitària pel coronavirus ha canviat molt el panorama educatiu per la tornada al cole. A Catalunya es volen implementar alguns criteris perquè els nens i nenes puguin anar a l’escola amb la major seguretat.

 1. Es prendrà la temperatura als infants abans d’accedir al centre educatiu
 2. Grups reduïts a l’aula. En principi seran uns 20 alumnes per classe.
 3. Es crearan grups estables de convivència.
 4. S’haurà de mantenir en tot moment la distància de seguretat d’1,5 metres entre els alumnes així com entre alumnes i professors.
 5. Augmentar els espais dels centres educatius que s’utilitzin com a classe. Per tal de complir amb la normativa d’uns 20 alumnes per aula.
 6. Torns per sortir al pati.
 7. Torns per menjar. Es podran utilitzar les mateixes aules per a menjar.
 8. Seran els professors els qui canviïn d’aula i es reduirà al mínim els desplaçaments dels alumnes dins del mateix centre.
 9. Entrades i sortides en franges de 10 minuts per evitar concentracions a la porta amb pares i nens. Això, dependrà de les instal·lacions de cada centre educatiu.
 10. Les famílies no podran entrar a l’escola
 11. Es faran 500.000 tests PCR a alumnes i professorat entre el 15 de setembre i el 15 de novembre
 12. No es podran fer assemblees o reunions massives dins del col·legi. És a dir, que tota mena de reunió ho serà en grups reduïts. O, inclús, en alguns casos seran telemàtiques.
 13. Conscienciació diària als estudiants sobre higiene i distància interpersonal.
 14. El centre haurà de comptar amb una sala per a possibilitar l’aïllament dels casos. Serà una habitació amb bona ventilació.
 15. Les instal·lacions es desinfectaran almenys una vegada al dia amb excepció dels banys, que es netejaran i desinfectaran almenys en tres ocasions diàries.
 16. El transport escolar tindrà les mateixes consideracions que la resta de transport públic. Per tant, els alumnes tindran l’obligació d’anar amb mascareta i seguint les mesures sanitàries.
 17. Si hi ha un positiu per covid-19 es posarà el grup de convivència en quarantena.
 18. Les escoles tindran un CAP i un infermer o infermera de referència, que gestionarà els casos sospitosos de coronavirus
 19. Els aïllaments previstos seran de 14 dies.
 20. Es valorarà tancar una escola a partir de dos casos positius de dos grups de convivència diferents. Sempre que les autoritats sanitàries ho considerin convenient. El tancament també seria de 14 dies.

Per a coordinar tots aquests criteris, es crearà en cada col·legi un comitè “Covid-19”. Aquest comitè estarà integrat per la direcció i secretaria, equip docent, servei de neteja i representants de pares i alumnes.

L’objectiu és elaborar plans de contingència i fer seguiment de la higiene i desenvolupar la “nova normalitat“ a les aules.

A més, la Generalitat contractarà un mínim de 8.000 professors més per al pròxim curs. D’aquesta manera es podrà garantir millor les normes de seguretat establertes.

 

Productes per la tornada al cole:

A la Farmàcia Marta Gento sabem que molts pares i mares estan preocupats. Per això a la nostra botiga online tenim productes per garantir la higiene en tot moment als més petits.

 

 • Polsera amb gel hidroalcohòlic:

Aquesta polsera amb gel hidroalcohòlic permet que els nens i nenes es puguin netejar les mans en tot moment. A més, és recarregable i quan s’acaba pots omplir-ho des d’un pot estàndard a casa.

 

 • El MTN PRO Alcohol etílic 70%:

El MTN PRO Alcohol etílic 70% és una solució hidroalcohòlica dissenyada per a la neteja i la desinfecció de superfícies de tota mena. Per tant, és ideal per netejar, llibretes, llibres, motxilles, bolígrafs o estotjos.

Però abans de provar-ho en tot el material escolar, s’ha de comprovar que el producte no compromet l’aspecte estètic de l’objecte.

 

Si vols més informació o tens algun dubte, pots consultar-nos en qualsevol moment!