Arriben les festes i és inevitable que les nostres rutines alimentàries es trenquin … El nostre fetge i l’estòmac comencen a tremolar.

 

Us oferim alguns consells naturals i us animem a provar-ho abans que comenci la marató de nadal.

 

1. Es un bon moment per activar els processos de detoxificació naturals, a fetge i ronyó. Amb preparats a base de plantes i olis essencials, com també vitamines, minerals, i aminoàcids implicats en les reaccions químiques per depurar l’organisme. Fer-ho de 20 a 15 dies abans dels atracons, mai durant, ja que podem patir més molesties.

 

Productes detox a base de plantes:
Epakur xarop i perles: es pren matí i nit.
Nutergia Ergytaurina comp: 2 caps al dia durante la comida
Nutergia green flor comp: 1 comp abans de cada menjar
Livercare comprimidos liberación prolongada: 2 comp al dia

 

detox

 

2. Reduïr la càrrega tòxica a nivell intestinal, ho farem reparant la mucosa gastrointestinal, amb l’ajuda de prebiòtics i probiòtics, amb suplements destinats a reparar les cèl•lules intestinals (enteròcits). Les algues com la clorella o el carbó activat són útils per captar tòxics i disminuir la càrrega.

 

Prebiòtics i Probiotics i plantes pel confort digestiu:
Hi ha molts al mercat, però us volem recomanar aquests en concret:
-Kyo•Dophilus con ezimas digestivas: 1 comp antes de cada comida y si hay problemas más graves 2 comp antes de cada comida
– Comfort zone digestive complex Solgar: 1 comp en las principales comidas.
– Stomach digestive rapid: 1 comp después de las comidas o bien cuando sea necesario.

probioticos

 

3. Recordem que tenim la sort de poder gaudir de l’ alimentació mediterrània, rica en verdures, fruita, acids grassos de qualitat (oli d’oliva, peix blau, el lli, fruits secs, etc).

 

4. Un altre recurs del qual podem fer-ne ús a les festes són els suplements per reduïr l’absorció de greixos i altres per assimilar lentament els sucres per tal de no forçar el pancrees i aprofitar correctament la glucosa que haurà passat a sang.

  • Per assimilar lentament els sucres: Crom de Pharmanord pel tema sucre en sang i libramed comprimits.
  • Reduir absorció greixos: Sline Control Block H2O Slim

 

absorcio-sucre-grasas

 

 

5. Per als intolerants a la lactosa que heu d’anar amb peus de plom al menjar fora de casa, us recomanem portar a la bossa algún complement alimentari que contingui l’enzima lactasa; us oblidareu dels malestars gàstrics i descomposicions. I per als qui pateixen migranyes per déficit de Dao eviteu aliments rics en histamina o bé, podeu prendre l’enzima abans de làpat.

 

6. Per els que opten per l’homeopatia, a farmàcia Marta Gento també podeu consultar per a cada cas quin remei us aniria millor per aquests dies.
Productes medicina biorreguladora i/o homeopàtics:
– Gastrocynesin (Laboratoris Boiron): gastritis i indigestions.
-Pack detox laboratoris Heel: ajuda a activar i regular tots el emuntoris d’excreció: fetge, ronyó, intestí, pulmons, pell.
– Nux vomica 9ch: 3 grànuls abans o desprès de cada àpat, sobretot a l’hora de sopar.

Sin título 9

 

Si tens algun dubte sobre quin complement alimentari escollir, vine a la nostra consulta de medicina natural i t’assesorarem.

Marina Pérez
Farmacèutica substituta